Aflevering og automatisk tilknytning af bilag med Kontolink

Udgivet: 2020-03-17

Kim Agger og Steffen Ekelund fra Kontolink lagde i august vejen forbi hos vores konsulentteam, hvor de gav en fremragende præsentation af deres app, som automatisk indsamler bilag til bogføring.

Kontolink gør det nemmere at samle regnskabsbilag

Kontolinks mission er, at det skal være så nemt som overhovedet muligt, at få indsamlet regnskabsbilag til bogholderiet og matche bilagene op imod de tilhørende transaktioner på virksomhedens bankkonto. Netop dette er lykkedes utroligt godt for Kontolink, som samtidig har et billigt og enormt brugervenligt system.

Sådan fungerer Kontolink

 • Kontolink henter alle nye transaktioner fra din virksomheds bankkonto bankkonti ved, at connecte direkte til jeres mobilbank, som er en gratis service hos de fleste banker.
  • I behøver derfor ikke have en bankconnect aftale for, at kunne bruge Kontolink og opsætte appen, så den henter posteringer fra jeres bank med det samme.
 • Kontolink er integreret med regnskabssystemet e-conomic og sender alle transaktioner samt bilag til e-conomic, når I har godkendt dem i Kontolink.
  • Alle transaktioner oprettes i e-conomic med 1 til 1 relation med bevægelsen på banken i forhold til beløb og dato.
 • Kontolink aflæser data på de bilag I har afleveret og matcher automatisk bilagene med de tilhørende transaktioner på jeres bankkonto.
  • I kan manuelt ændre matchning eller tilknytte kvitteringer til transaktioner, hvor Kontolink ikke automatisk kunne matche en transaktion på jeres bank med en kvittering.
 • Kontolink mapper også indbetalinger på jeres bank med salgsfakturaer, som I har udstedt til kunder i e-conomic.
 • Kontolink mapper ligeledes udbetalinger på jeres bank med leverandørfakturaer, som I har bogført i e-conomic.

Herudover har Kontolink også gjort det nemt, at afstemme indbetalinger fra kunder med salgsfakturaer samt udbetalinger til leverandører med leverandørfakturaer.

Flere muligheder for aflevering og automatisk tilknytning af bilag

 • Kontolink er integreret med jeres emailkonto (fx Gmail) og leder automatisk efter nye bilag, som I har liggende i emails og henter dem ind i app'en
 • Kontolink henter også kvitteringer i emails, som kun består af ren tekst i selve mailen (kvitteringer modtaget på email uden et vedhæftet bilag).
 • Kontolink er integreret med Dropbox og henter automatisk nye derfra bilag.
 • Endelig kan I også tage billeder af nye bilag med Kontolink, kaldet 'Kontosnap' og uploade dem direkte i Kontolink. Kontolink verificerer med det samme, om hvorvidt data på bilaget kunne aflæses.

Der er fortsat enkelte mangler i Kontolink, som du skal være opmærksom på

Kontolink virker enormt lovende, dog mangler løsningen endnu et par enkle vigtige funktioner, hvis app'en skal kunne bruges I et automatisk / fuldautomatisk bogholderisetup. Helt centralt er følgende to punkter.

 • Bilag og transaktioner bliver tilknyttet den rigtige bankkonto, men de kan endnu ikke tilknyttes en modkonto (resultat eller balance) i regnskabet. Det betyder at jeres bogholder manuelt skal sørge for kontering i e-conomic, hvilket ikke er en tidssvarende løsning set i forhold til alternative systemer, som zExpense, Roger og Pleo etc.
 • I kan ikke tilknytte noter til bilag og/eller transaktioner i Kontolink, som kommer med over i posteringsteksten i regnskabet.

Opdatering:

Efter feedback fra Zignifikant, har Kontolink fundet en løsning på ovenstående punkter. Bilag og transaktioner er nu mulige, at tilknytte en modkonto. Det gør livet nemmere for bogholderen, som slipper for arbejdet i, at håndtere kontering i e-conomic.

Samtidig er det nu muligt, at tilknytte noter til bilag og andre transaktioner. Denne funktion sikrer en større overskuelighed, da man slipper for, at få posteringsteksten med i regnskabet.

Efter disse forbedringer af deres service, mener vi at app'en fra Kontolink er et fremragende værktøj til automatisering af jeres bogholderi. Med Kontolink er det muligt at automatisere indsamling af bilag, matchning af bilag til bank / bankafstemning samt kontering af bilagene (bogføring).

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak