Automatisering - Bogholdere bliver erstattet af robotter i fremtiden

Udgivet: 2018-02-28

Hvordan kommer fremtidens automatisering af bogholderi til at fungere, og hvilket rolle får menneskelige bogholdere? Det er emner vi ser nærmere på i denne blogpost.

I de seneste år har vi I og omkring regnskabsbranchen debatteret om hvorvidt, der vil være brug for menneskelige bogholdere i fremtiden. Det er en følsom debat - især for os, som arbejder i branchen og måske er bekymret omkring vores fortsatte eksistens.

Jens har drevet virksomhed i bogholderibranchen de sidste mange år. I dag specialiserer han og resten af holdet hos Zignifikant sig udelukkende i, hvordan vi kan automatisere bogholderiet for vores kunder. Det er kunder som har outsourcet deres bogholderi og administration til os, eller bruger os som optimeringskonsulenter.

Jens' arbejdsopgaver består primært af at finde, teste og implementere standardsystemer til automatisering af delopgaver i vores kunders bogholderi. Nogle af de mest banebrydende løsninger vi har arbejdet med i de seneste år er Roger, Pleo og Farplay. Dette er blot et udpluk af software som vi benytter, og listen i vores portefølje er efterhånden meget lang.

Automatisk bogførelse udføres af robotter

I vores hverdag i Zignifikant bruger Jens og softwareteamet meget af deres tid på at udvikle softwarerobotter ved hjælp af Robotic Process Automation teknologi (RPA). Softwarerobotterne benyttes til at automatisere bogholderopgaver, som ikke umiddelbart kan automatiseres for vores kunder.

Vi kan efterhånden producere kontorrobotter til automatisk håndtering af delopgaver i bogholderiet til priser, som kommer helt ned på få hundrede kroner pr. måned. Det svarer i nogle tilfælde til, at opgaven robotten løser skal kunne løses på én halv eller én kvart manuel bogholdertime pr. måned, hvis bogholderen skal kunne konkurrere med robotten.

Vi mener, at en bogholderrobot ofte løser en vilkårlig opgave en tredjedel hurtigere end en menneskelig bogholder. Til nogle opgaver klarer robotten opgaven dobbelt så hurtigt. Endvidere løser robotten altid opgaven på samme måde fra gang til gang og på præcis det forventede tidspunkt. Dét er noget de færreste menneskelige bogholdere kan matche. Derfor mener vi hos Zignifikant, at I bør overveje at få en kontorrobot hos os.

Fremtiden ligger trygt i robottens hænder

Med Jens ekspertise på området, tøver han ikke og mener at der ikke bliver brug for bogholdere i sin nuværende form i fremtidens bogholderi. Og det er faktisk ikke så dystert som det lyder. Der vil stadig være brug for bogholderikyndige personer, til at overvåge kontorobttens arbejde, og sikre at galt går som det skal. Men det gentagne manuelle indtastningsarbejde overlades til robotten.

Udviklingen er allerede i fuld gang, og derfor er det svært, at sætte en præcis tidshorisont på, hvornår dette bliver fuldt udbredt. Vi hos Zignifikant ønsker dog, at være blandt de førende i branchen når det gælder implementeringen af softwarerobotter. Softwarerobottens værdi for jer virksomheder, kan derfor ikke understreges nok. Både standardsystemer til automatisk bogføring og bogholderrobotter til automatisering af de resterende opgaver i bogholderiet, kan anskaffes til beløb, som er meget attraktive og overkommelige for selv helt små virksomheder

Vi føler os sikre på, at det rent økonomisk er en rigtig god forretning at få automatiseret jeres bogholderi og regnskab, for et fast lavt månedligt beløb. Vi kan være den faste eksterne samarbejdspartner som kan styre dette for jer.

Kontakt os i dag og hør nærmere om, hvordan I kan outsource jeres bogholderi hos Zignifikant.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende snak.